Wereld vrouwendag

Vandaag is het internationale vrouwendag met als thema dit jaar Sisterhood.

Sisterhood, of te wel, zusterschap, gaat over de band tussen vrouwen. Tussen vrouwen in families maar evengoed tussen vrouwen in vriendschappen in netwerken in verenigingen etc. Die band kan erg sterk zijn en zorgen voor steun en verbondenheid. Maar aan de andere kant kan die band ook zorgen voor afwijzing en eenzaamheid naar andere vrouwen toe. Want zo goed als vrouwen elkaar kunnen steunen en helpen, net zo goed kunnen vrouwen elkaar afwijzen en pijn doen.

Maar hoe mooi en krachtig zou het zijn als we dat kunnen keren?

Als we een Sisterhood kunnen aangaan met alle vrouwen, ongeacht, ras, huidskleur, geloof, cultuur e.d. Als we geen onderscheid meer maken en geen oordeel meer vellen over anderen, maar juist de verbinding opzoeken en elkaars kwaliteiten en behoeften kunnen zien.

Met eCounseling4U wil ik voor vrouwen die te maken hebben met afbreking van een zwangerschap ruimte bieden om te delen, om te zijn, om te vertellen.

Of ze nou te maken hebben met een abortus, een miskraam, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, noem maar op. Ik vind dat iedereen er mag zijn, wat er ook in je leven is gebeurd en/of welke keuzes je ook hebt gemaakt. Wellicht ben ik wat idealistisch ingesteld, maar ik zou het erg mooi vinden als we als vrouwen steunend kunnen zijn in plaats van afwijzend. Als we kunnen stoppen met kritiek leveren en juist complimenten geven aan elkaar.

Op 14 april ga ik starten een online programma gericht op het een plek geven aan een abortus.

In drie maanden tijd maak je hier grote stappen vooruit in. Samen met mij, samen met de andere vrouwen die dit willen. Juist voor deze vrouwen wil ik de verbinding opzoeken nadat ze juist met betrekking tot hun afgebroken zwangerschap niet meer ervaren.

Ben je benieuwd? Of wil jij hulp na abortus? Hou de site en de facebookpagina in de gaten. Binnenkort meer!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de tips & tools, interessante ideeën en het laatste nieuws van eCounseling4U? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Je krijgt dan de nieuwste nieuwsbrief automatisch in je mailbox.
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven kan op elk moment met het linkje onderaan de nieuwsbrief.
(Je mailadres is bij mij veilig, geen spam en geen uitwisseling met derden oid.)

[mc4wp_form id=”3836″]

Vorig bericht
Schaamte na abortus
Volgend bericht
Over vriendschap

Lees meer

Menu