Rouwen hoort bij het leven

Op een moment in je leven krijg je te maken met verlies en rouw. Jong of oud, rouwen hoort bij het leven.

Maar hoe je rouwt en verder gaat na verlies, dat bepaal je zelf. Iedereen doet dat op zijn of haar eigen manier, tempo en tijd. Rouwen is hard werken en pijnlijk. En voor iedereen anders.

Afgelopen maandagavond was op een Nederlands tv-zender een mooi programma te zien over rouw en leven na verlies. Een tweeluik, volgende week maandag is deel 2. Deel 1 is terug te kijken via de website van de ntr: gesprekken over rouw. In dit programma komt mooi naar voren hoe mensen om kunnen gaan met verlies, hoe mensen rouwen, wat mensen verstaan onder rouwen. Maar vooral komt naar voren de pijn en het verdriet.

‘Rouw voelt als een wond’, zegt Frank: ‘Het is een gat.’

‘Rouw is een omgekeerde vorm van verliefdheid’, zegt Carolyn: ‘Je bent bezeten, het beheerst alles wat je denkt, hoort, ziet, je hele fysiek.’

‘Voor mij is rouw dat je het enorme verdriet dat je hebt een plek geeft’, zegt Suzan: ‘Dat je dat verweeft in je leven.

En dat laatste, met het een plek geven in je leven, help ik je graag mee. Door middel van online counseling werken we toe naar een nieuwe balans in je leven, waarin het verleden een onderdeel is van het heden en je toekomst. Neem contact op of kijk op de website voor meer informatie.

Vorig bericht
Een nieuw jaar, wat kies jij: stilstaan of vooruitgaan?
Volgend bericht
Wil je naar me luisteren?

Lees meer

Menu