Verborgen verlies

Hoe verborgen kan een verlies zijn, hoe alleen kan het voelen.

In een blog wat ik gisteren las deelt een vrouw haar verhaal. Haar eenzame verhaal van haar miskraam:

http://thespinoff.co.nz/parenting/19-01-2017/a-little-life-a-farewell-to-the-baby-i-never-held/

Wellicht herken jij je hierin en heb jij ook niet je miskraam of andere vorm van verlies met je omgeving gedeeld. Omdat je niet de ruimte voelde of omdat je niet durfde of je verlies niet belangrijk genoeg vond ten opzichte van andere verliezen?

Hoe eenzaam kan je weg na je verlies dan zijn, hoe alleen en onbegrepen?

Maar, misschien herken jij je helemaal niet in dit verhaal.

Een ander blog wat ik afgelopen week las:

http://www.huffingtonpost.co.uk/zoe-clarkcoates/my-secret-miscarriage_b_14089982.html

Ook over het niet delen van een verlies, eveneens een miskraam. Er lijkt nog een groot taboe te liggen op het delen van een zwangerschapsverlies. Ik kan me goed indenken waarom. Zelf heb ik mijn eerste miskraam maar met weinig mensen gedeeld. En de tweede miskraam pas in de openheid gebracht nadat er ernstige complicaties optraden. Van de redenen die Zoe aandraagt in haar blog herken ik vooral nummer 1 en 2 en deels ook nummer 3 en 5. En dat is na het delen nog net zo.

Delen van mijn miskraam met bepaalde mensen heeft me geholpen in het verder gaan maar ook in het inzien waar mijn behoeften lagen in contact met anderen. Lang niet iedereen die weet van mijn miskraam is voor mij een steunpunt. Maar degenen die wel dat steunpunt zijn die koester ik en daar kan ik mijn verhaal en mijn emoties delen.

Wat wil ik hiermee zeggen?

Als jij nog niet je verhaal van je verlies hebt gedeeld, kijk of dit kan mogelijk is bij iemand in je omgeving. Zoek naar een steunpunt. En als dit niet mogelijk is in je omgeving, weet dan dat je altijd hier je verhaal kan delen. Het kan je helpen om het een plek te geven in je leven.

Lukt het je niet verder te gaan na verlies? Binnenkort komt er een gratis 5-daagse training online welke je kan helpen herstarten na verlies. Wil je als eerste hieraan deelnemen? Meld je dan aan voor de mailing of houdt de facebookpagina in de gaten.

Wil je als eerste op de hoogste zijn van de gratis training? Wil je verder na je verlies en je verlies integreren in je leven? Dat kan! Meld je aan voor de mailing via het formulier rechts en wees de eerste!

[mc4wp_form id=”3836″]

Vorig bericht
Wil je naar me luisteren?
Volgend bericht
Waar heb jij spijt van?

Lees meer

Menu