Hulp na zwangerschapsverlies, ook buiten Nederland

‘Grüezi wohl’ zegt de dame achter de balie, gevolgd door een vragende zin. Ik kijk haar even verbaasd aan en na kort nadenken reageer ik erop in het Hoogduits alsof ik niet anders gewend ben. Ik word verwezen naar de ‘Wartezimmer’ waar allerlei magazines liggen in het Duits, Frans en Italiaans. Om me heen hoor ik andere mensen praten in nog weer andere talen; ik hoor Spaans en iets Arabisch en een Aziatische vrouw spreekt in haar telefoon in voor mij vreemde klanken. Vervolgens roept een arts ‘Frau Manni’ en terwijl ik m’n Nederlandse ebook afsluit en naar haar toeloop begint ze in het Zwitserduits tegen me te praten.

Wonen buiten Nederland kent voor mij veel mooie kanten: ik ontmoet allerlei interessante mensen en culturen, heb veel internationale contacten, zie meer van de wereld en weet me te redden en daarbij een nieuw leven op te bouwen in een andere taal en cultuur, ver weg van het bekende en vertrouwde Nederland.

Maar daarnaast brengt het ook soms uitdagingen met zich mee, onder andere wanneer alles niet gaat zoals ik zou willen en ik bijvoorbeeld medische hulp nodig heb.

Nu woon ik momenteel in een land met mijn inziens super goede gezondheidszorg, daar ben ik erg blij mee. Maar af en toe spreken met een Nederlandse arts voor wat uitleg of contact met iemand die met mij de psychosociale kant van mijn situatie in mijn eigen moedertaal kan bespreken, vind ik erg fijn.

Recentelijk heb ik mijn online begeleidingsaanbod uitgebreid. Ik richt mijn online aanbod niet meer alleen op vrouwen die te maken hebben met een zwangerschapsafbreking maar ook op vrouwen die te maken hebben met een miskraam, een buitenbaarmoederlijke- of een mola-zwangerschap etc.

Ik wil namelijk dat vrouwen die buiten Nederland wonen en niet gemakkelijk gebruik kunnen maken van offline hulpverlening in Nederland, ook hulp kunnen krijgen na wat voor vorm dan ook van zwangerschapsverlies.

Want een zwangerschapsverlies kent geen grenzen. Ook Nederlandse vrouwen in Azië, in Amerika, in Afrika of waar dan ook ter wereld kunnen hiermee te maken krijgen. Juist als je ver weg zit van de mensen die je lief zijn in Nederland, als expat of geëmigreerde, kan het een uitkomst zijn om Nederlandstalige coaching of counseling te krijgen. Iemand die met je mee gaat in het proces van acceptatie en verwerking en integratie in je leven. Iemand die je in je eigen omgeving op elk tijdstip kan benaderen en die er voor jou is, zowel via mailcontact als via chat of videocall. Dit bepaal jij zelf. Iemand waarmee je alles kan delen en waarbij je je niet hoeft in te houden omdat je bang bent dat de ander zich zorgen maakt, zich onmachtig voelt of je niet begrijpt. Je kan jezelf zijn met al je gevoelens en gedachten. En dat alles: in je eigen moedertaal.

De uitbreiding van mijn hulpverlening is nu ook op mijn site te lezen. En om deze uitbreiding te vieren geef ik twee extra focussessies weg. Een focussessie is een adviesgesprek met mij van ongeveer 45 minuten waarin we stil staan bij de impact van jouw zwangerschapsverlies en samen vooruit kijken hoe je met dit verlies verder kan. Onder alle vrouwen die zich in deze laatste twee weken van juni aanmelden voor een focussessie verloot ik twee extra sessies die in juli zullen plaatsvinden (of later wanneer juli jou niet uitkomt). Wil je meer informatie over een focussessie of je aanmelden, dan kan dat via deze link.

Ik hoop dat de komende weken en maanden mijn naamsbekendheid groter wordt en meer vrouwen met een vorm van zwangerschapsverlies me weten te vinden. Zowel binnen als buiten Nederland.

Dus: deel dit bericht vooral en wijs andere vrouwen op mijn aanbod!

Wil je op de hoogte blijven van de tips & tools, interessante ideeën en het laatste nieuws van eCounseling4U? Schrijf je dan in voor de mailing.

Je krijgt dan de nieuwste mailing automatisch in je mailbox,1-2 keer per maand.
Wil je de mailing niet meer ontvangen? Uitschrijven kan op elk moment met het linkje onderaan de miling.
(Je mailadres is bij mij veilig, geen spam en geen uitwisseling met derden oid.)

[mc4wp_form id=”3836″]

Vorig bericht
Wat zeggen na zwangerschapsverlies?
Volgend bericht
“Het heeft een plekje gekregen, maar ik kan nog steeds het verdriet van toen voelen.”

Lees meer

Menu