eCounseling4U voor na elk zwangerschapsverlies of twijfel over kinderwens

3 reacties

Na weken van stilte van mijn kant weer een nieuwe blog.

Voor het eerst ook een iets persoonlijker blog, wat voor mij ook wel even tijd kostte om goed onder woorden te krijgen :). Afgelopen weken stonden voor zowel persoonlijk als professioneel in het teken van nieuwe inzichten en focus. Want door wat ik recentelijk heb meegemaakt ben ik tot het inzicht gekomen dat ik mijn werkveld wil verbreden in de hoop meer vrouwen te bereiken met mijn blog en begeleidingsaanbod.

Even kort over mijn afgelopen weken:

Afgelopen weken kreeg ik te horen rond 12 weken zwangerschap dat het hartje gestopt was met kloppen. Dat op zich was voor mij al een teleurstelling, maar wat voor mij het ergste was is dat mijn lijf opnieuw* het niet zelf heeft afgestoten nadat het gestopt was met groeien (ergens tussen 10 en 12 weken). Vijf dagen na dit bericht had ik een curettage. Uiteindelijk bleken er drie curettages nodig om volledig alles weg te krijgen. En op moment van schijven heb ik nog steeds geen volledige duidelijkheid of mijn lijf weer oké is. Voor mij zes heftige weken met veel onderzoeken en ziekenhuisopnames en vooral veel onzekerheid.

En wat het ook lastig voor me maakte…

… is dat ik niet in Nederland woon en voornamelijk Engels- en Duitstalige mensen om me heen heb. Het voor mij lastig om mijn verhaal kwijt te kunnen en ook mijn zorgen goed onder woorden te brengen in een andere taal dan het Nederlands, mijn moedertaal. Ik heb met aantal vriendinnen in NL wel geappt, maar is toch anders dan elkaar live spreken. Omdat ik wel graag met iemand wilde spreken over mijn verhaal (naast dat ik dit natuurlijk besprek met mijn partner) ben ik op zoek gegaan online. Ik vond een boel verhalen op fora e.d. en vond ook een aantal coaches, maar ik vond geen online hulpverlening wat ik juist nu wilde want even naar Nederland gaan is geen optie voor mij in deze tijd. Toen maar de zoektocht gestaakt en aan de slag gegaan met zelfhulp d.m.v. opdrachten die ik ook aan de vrouwen die ik begeleid meegeef en een deel van het online programma voor abortusverwerking doorgelopen. Dat heeft mij een boel geholpen om de afgelopen weken wat in perspectief te kunnen zetten en zelfs nu te kunnen zeggen dat ik weer met een positieve blik naar de toekomst kijk (iets wat ik de afgelopen weken erg moeilijk vond).

Omdat ik waarschijnlijk niet de enige ben…

… heb ik besloten om mijn huidig begeleidingsaanbod verder uit te breiden en me te richten op een grotere groep vrouwen. Naast vrouwen die moeite hebben met het verwerken van een abortus richt ik me nu ook op vrouwen die te maken hebben met andere zwangerschap/moederschap gerelateerde problemen. Denk hierbij aan problemen na en/of moeite met verwerken van miskraam of buitenbaarmoederlijke zwangerschap, twijfelen over al dan niet moeder willen worden, moederschap niet ervaren als roze wolk etc.

Door middel van online begeleiding kunnen deze vrouwen leren omgaan met hun verdriet, boosheid en andere emoties die ze ervaren. En daarnaast hoop ik door blogs en delen van allerhande info die vrouwen en ook hun omgeving te helpen een weg te vinden in onderling contact, in acceptatie en verwerking en verder kijken.

Net zoals ik vrouwen rondom hun abortusverwerking begeleiding biedt vanuit een open en onbevooroordeelde grondhouding, zou ik willen dat voor elke vrouw die te maken heeft met een vorm van zwangerschapsverlies of andere problemen rondom moederschap er open en oprechte begeleiding mogelijk is wanneer zij er behoefte aan heeft. Op een tijdstip dat zij dat wil. En dan specifiek gericht op haar en haar beleving omdat die uniek is. Voor zowel de vrouwen die net als ik buiten Nederland wonen als voor de vrouwen die wel in Nederland wonen.

 

Ik hoop hiermee een plek te creëren waar vrouwen terecht kunnen met hun twijfels, met hun angsten, met hun verdriet en onzekerheid om in te zien waar hun kracht en hun talent ligt. Maar ook een plek waar je gewoon even je verhaal kan delen op het moment dat je dat met niemand anders kan of wil. Of je nou ontzettend verdrietig bent over een miskraam, boos op je eigen lijf (zoals ik dat afgelopen weken was) of je twijfelt over of je überhaupt wel een kinderwens hebt of dat je het moederschap niet als de mogelijk verwachte roze wolk ervaart. En natuurlijk, zoals al lange tijd, wanneer je moeite hebt met het een plek geven aan een abortus of andere vorm van zwangerschapsverlies. Bij eCounseling4u kan je met deze vragen, twijfels en zorgen terecht voor online begeleiding.

Komende weken zal de website worden aangepast om de info en het aanbod er op te zetten. Mocht je nu al begeleiding willen dat kan natuurlijk, neem dan direct contact op via het contactformulier of via susan@ecounseling4u.com.

*zie over mij op www.ecounseling4u.com

Wil je op de hoogte blijven van de tips & tools, interessante ideeën en het laatste nieuws van eCounseling4U? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Je krijgt dan de nieuwste nieuwsbrief automatisch in je mailbox.
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven kan op elk moment met het linkje onderaan de nieuwsbrief.
(Je mailadres is bij mij veilig, geen spam en geen uitwisseling met derden oid.)

[mc4wp_form id=”3836″]

Vorig bericht
Onbedoeld zwanger
Volgend bericht
Onbevooroordeelde begeleiding na elk zwangerschapsverlies

Lees meer

3 reacties. Reactie plaatsen

Menu