Acceptatie

Afgelopen week las ik een heel inspirerend blog.

Dankzij de tip van een bijzonder krachtige vrouw was ik bij dit blog terecht gekomen. Ik heb denk ik nog nooit zo snel een blog gelezen. Wat mooi geschreven. En hoe toevallig dat dit heel erg aansloot bij het proces waar een vrouw die ik momenteel begeleid doorheen gaat. Ik heb onderstaande quote gelijk naar haar gestuurd:

“Pas wanneer je het accepteert zoals het is kun je er iets aan veranderen, wist je dat? Wist je dat het geen zin heeft om er tegen te blijven vechten, dat het daarmee niet verdwijnt? Heb je door dat het niet werkt, doen alsof het er niet is? Het is er, dit is je leven en je kunt het nooit echt gaan leven met je kop in het zand.”

Vooral de eerste zin was voor haar de druppel die ervoor zorgde dat ze eindelijk de abortus in haar leven accepteerde. Afgelopen 20 jaar was ze hier tegen aan het vechten en ontkende ze haast dat de abortus had plaats gevonden, terwijl ze wist dat dit niet zo was. Nu ze accepteert dat de abortus is geweest, dat het een onderdeel is van haar leven, is er een soort van rust gekomen die ze verademend vindt. Een rust die haar de ruimte geeft om te werken aan andere struikelblokken, aan haar manier van omgaan met moeilijk situaties, aan haar zelfwaardering etc.

Eigenlijk is acceptatie vaak het begin van heling, het begin van verwerking, het begin van loslaten etc.

Acceptatie is vaak niet zo gemakkelijk om te doen. Dit kost tijd en is iets waar je een keus in kan maken. Het helpt vaak als je bewust kiest door bijv. naar jezelf uit te spreken dat de situatie is zoals die is, dat je het verleden accepteert. Door dat de toen kan je verder gaan met kijken naar de mogelijkheden om om te gaan met de situatie zoals die is. Dus door dan te gaan focussen op wat je kan veranderen en te accepteren wat je niet kan veranderen.

Dit geldt voor abortus, maar net zo goed voor andere zwangerschapsafbrekingen zoals bijvoorbeeld een miskraam. Wanneer je accepteert dat de situatie is zoals die is, dan kan je verder werken aan omgaan met de situatie en focussen op wat je wel kan veranderen.

Wil jij de abortus in je leven leren accepteren en werken aan onderliggende struikelblokken? Wil jij vooruit kijken en focussen op wat je kan veranderen?

Meld je dan aan voor online coaching. Lees hier meer!

Ps. Wil je het hele blog lezen wat mij zo inspireerde? Klik hier voor de link.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de tips & tools, interessante ideeën en het laatste nieuws van eCounseling4U? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Je krijgt dan de nieuwste nieuwsbrief automatisch in je mailbox.
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven kan op elk moment met het linkje onderaan de nieuwsbrief.
(Je mailadres is bij mij veilig, geen spam en geen uitwisseling met derden oid.)

[mc4wp_form id=”3836″]

Vorig bericht
Programma Online abortusverwerking
Volgend bericht
Onbedoeld zwanger

Lees meer

Menu